Szeretne értesülni az újdonságokról? 

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből eseményeinkről!

[]
1 Step 1
Névyour full name
Lakhelyyour full name
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

korosstourist.hu Szarvasi Arborétum

Szarvasi Arborétum

A város legnagyobb turisztikai vonzereje a Szarvasi Arborétum. A Holt-Körös partján elterülő kert alapítója Bolza József (Pepi gróf), kinek örököseBolza Pál folytatta azt a csodálatos munkát, amely egy világhírű tájképi kertet hozott létre. A Szarvasi Arborétumbanöt fás gyűjtemény található 82 hektáron, a világ számos tájáról érkezett, több, mint 1600 fa- és cserjefajjal. Az év minden napján varázslatos látványt nyújtó kert számos kiegészítő programmal és bemutatóhellyel várja a természet szerelmeseit.

Nyitva tartás: Az Arborétum egész évben, minden nap – ünnepnapokon is – reggel nyolc órától sötétedésig látogatható. Jegykiadás 8,00-18,30 között

A látogatók a főbejáratnál válthatják meg belépőjegyeiket az alábbiak szerint:

Érvényes belépő áraink: http://pepikert.hu/araink/

3 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Jegyvásárlás készpénzzel és bankkártyával egyaránt lehetséges, valamint szabadidő alszámlával rendelkező OTP, MKB SZÉP kártyát áll módunkban elfogadni.

A belépőjegy csak egyszeri belépésre jogosít fel a kiválasztott látogatási helyszíneken, így az Arborétumban vagy a Mini Magyarország területén.
A kertbe és a Mini Magyarország makettparkba a beléptető rendszeren áthaladva lehet bejutni, ezért a belépőjegyeket végig meg kell őrizni.
Csoportok számára előzetes bejelentkezésre – időpontegyeztetés után – szakvezetés igényelhető.
A szakvezetés díja az Arborétumban: 4.500 Ft/óra, a Mini Magyarországban: 6000 Ft/1,5 óra
Idegen nyelvű szakvezetés vagy szakvezetés foglalkozással az Arborétumban: 6.500 Ft/óra
Bejelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: 66/312-344; 30-945-0336; pepikert@pepikert.hu; valamint az Arborétum honlapján a Kapcsolat menüpontnál.
Szállás és rendezvényterem előzetes bejelentkezéssel igényelhető.

Szarvas környéki kül- és beltéri rendezvényekhez növénykölcsönzésre van lehetőség előzetes egyeztetés alapján.

A Geocaching igazolványt felmutató látogatók diákjeggyel léphetnek be.
MABOSZ igazolvánnyal rendelkezőknek a belépés ingyenes.
Egyéb kártyát vagy igazolványt (pl. pedagógus igazolvány) nem áll módunkban elfogadni!

A kert bejárását, részletesebb megismerését tájékoztató- és növénytáblák, a belépőjegy mellé adott térkép, valamint megvásárolható kísérőfüzetek és kiadványok segítik.

Mozgássérültek számára kerekes kocsival folyamatosan járható útvonal a park központi részén van kialakítva kb. 1000m hosszon.

Az Arborétum területén, a bejárathoz közel büfé, növény- és ajándékbolt, valamintmosdó található. A büfé és az áruda március 15. és november 15. között, minden nap nyitva tart.

Az arborétum területére kutyát az érvényben lévő jogszabályok betartásával lehet bevinni pórázon, esetleg szájkosárral.

Pepi gróf Varázstanyája

Az Arborétum kialakulását, történetét, az itt zajló munkát, valamint számos érdekességet bemutató interaktív botanikai múzeum csak előre bejelentkezett, min. 15 fős csoportok számára látogatható.

A Varázstanya csodáinak megtekintése kb. fél órát vesz igénybe. Az udvaron két bohókás emu várja a látogatókat.
Belépődíj: az arborétumi belépőjegy mellett egységesen (3 éves kortól) 300 Ft/fő

Bejelentkezés: 66/312-344, 30/945-0336, pepikert@pepikert.hu

Üvegház

Az Arborétum központi részében található üvegházban különleges ásványokat, érdekes alakú kaktuszokat és egy teknősterrárium életét lehet megismerni.

Hétköznap – hétfő kivételével – naponta 13.00 és 15.30 között, hétvégén és ünnepnapokon előzetes bejelentkezéssel, min. 15 fős csoportok számára látogatható.

Belépődíj: az arborétumi belépőjegy mellett egységesen (3 éves kortól) 300 Ft/fő

Bejelentkezés: 66/312-344, 30/945-0336, pepikert@pepikert.hu

Titkok Kertje

Egy kellemes arborétumi séta után ez a kiszabadulós játék izgalmas próbatétel családok, baráti társaságok számára. A logikai és ügyességi feladatok megoldásával megfejthető az elvarázsolt kert titka, a természet üzenete.

A résztvevő csapat létszáma egy-egy játék esetén 2-6 fő lehet, a játék időtartama 60 perc.

Bejelentkezés, időpontfoglalás: 70/547-2986
Részvételi díj: 6000 Ft/csapat

 

BolzaMariette festménykiállítás

BolzaMariette alkotásainak állandó kiállítása május 1. és október 31. között vasárnaponként – az arborétumi belépőjegy ellenében – tekinthető meg az Arborétum vendégházának földszintjén.

Foglalkoztató játékok

A bejárathoz közeli burkolt utak mentén érdekes szabadtéri játékok találhatók. Megjelenik itt a kerti babaház, a lengőteke, a sakk- és malompálya, a torpedó, valamint a gyufás fejtörő. Nyári melegben a hűsölést egy kis szökőkút szolgálja.

A mosdóhoz kapcsolódva helyezkedik el a fűthető, így télen is használható foglalkoztató szoba, amely alkalmas kiscsoportos foglalkozások és rendezvények lebonyolítására. Itt óvodások és kisiskolások számára kínálnak programokat, amelyekkel kapcsolatban az Arborétum elérhetőségein lehet érdeklődni és bejelentkezni.

Az épület és a hozzá kapcsolódó egységek kiválóan alkalmasak szülinapi partik és zsúrok megrendezésére is. A terem kibérléséhez szintén külön egyeztetés szükséges.

Növényáruda és ajándékbolt

A bejáratnál található növényáruda és ajándékbolt március 15. és november 15. között 9-től 17-igtart nyitva.

A növényárudában az aktuális készlet – az állandó jelleggel kínált konténeres és szabad gyökerű növények mellett – folyamatosan változik. Lombhullató és örökzöld fák, cserjék, sok évelő és sziklakerti növény, valamint kaktuszok és pozsgás növények egyaránt megtalálhatók.

Az ajándékboltban kiadványok, könyvek, képeslapok és különböző ajándéktárgyak vásárolhatók.

Arborétum vendégház:

A vendégház épületében 8 db emeleti szoba várja a feltöltődni vágyó kirándulókat, melyekben összesen 16 fő elhelyezésére van lehetőség. Az 1-3 ágyas szobák saját fürdőszobákkal rendelkeznek.

Elérhetőségek:
Szarvasi Arborétum
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Telefon: +36 (66) 312-344
Fax: +36 (66) 311-103
E-mail: pepikert@pepikert.hu
Web: www.pepikert.hu
Facebook: facebook.com/pepikert

 

Hozzászólások

Adatvédelmi tájékoztató