Szeretne értesülni az újdonságokról? 

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből eseményeinkről!

[]
1 Step 1
Névyour full name
Lakhelyyour full name
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

korosstourist.hu Hunyadi kastély

Hunyadi kastély

A Hunyadi kastély története

A békésszentandrási kastély hosszú, kalandos múltja során számos főnemesi család tulajdona volt. Sokáig a Hunyadiak Aradig terjedő birtokainak uradalmi központja. A török hódoltság után a Rudnyánszky bárók építették át historizáló késő barokk stílusban. A kastélyt nem kímélték a történelem fordulatai. A paraszt lázadások, török és rácz betörések során mindig a támadások középpontjában volt mint a település katonai célú erődített épülete és számos alkalommal gyújtották fel, ágyúzták és fosztották ki. Ennek a kastélynak a báltermében tartották azt több ember életét követelő vármegyei főrendi gyűlést 1846-ban, amely jobbágyfelszabadítás kérdésével foglalkozott. A múlt században a kastély többször is gazdát cserélt és előbb csendőrlaktanyaként, majd a világháborúban pedig tiszti szállásként működött. Az épület 1953 óta műemléki védettség alatt áll. A rendszerváltás óta üresen álló kastély belső tereinek helyreállítási munkái 2016-ig várattak magukra azóta újra látogatható.

Szolgáltatások:

  • Nappali látogatás
  • Esti látogatás
    Különleges hangulatú élményt nyújt a kastély éjszakai látogatása, amelyet az erősebb idegzetű látogatók számara ajánljuk.
  • Lovasprogramok
    Fakultatív lovas programok kicsiknek és nagyoknak 12 főig. A környék felfedezése túra lovas kocsival vehető igénybe. Az ártéri szakasz különleges szépségű területén akár őzeket és rókát is láthatnak a túrázók.Május 1-től hétköznapokon is igénybe vehetőek lovas programjaink.
  • Ajándékbolt

A műemléki bárói kastély időpont egyeztetés alapján látogatható egyénileg és csoportosan is.

Belépőjegy: 800 Ft
Diák, nyugdíjas és KörösParton Nyaralunk kártyával rendelkező látogatók: 500 Ft.

Helyszín: Hunyadi Kastély (5561 Békésszentandrás
Hunyadi u. 1.9

Bővebb információ:
Telefon: +36 70/426 3000
E-mail: visitor@hunyadikastely.hu
Web: http://hunyadikastely.hu/

Hozzászólások

Adatvédelmi tájékoztató