Szeretne értesülni az újdonságokról? 

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből eseményeinkről!

[]
1 Step 1
Névyour full name
Lakhelyyour full name
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

korostourist.hu Egyesületünkről

A Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület hitvallása és célkitűzése: egységesen képviselni a térség turisztikai szolgáltatóit, pályázati források felkutatásával megteremteni a tervezett fejlesztések pénzügyi hátterét, minél szélesebb körben megismertetni a Körösök Szívének vonzerejét, szépségét, a természeti adottságok és a városi környezet harmonikus együttélésének hangsúlyozásával.

Az egyesület munkaszervezete:
Mihály Mariann TDM Menedzser
Roszik-Varga Annamária TDM Menedzser-asszisztens
Madács Kinga Turisztikai referens
Szebegyinszki Pál Turisztikai referens

2012. április 2-án a Körös-menti TDM (Turisztikai Desztinációs Management) Egyesületünk átvette a Szarvasi Tourinform Irodát és megkezdte működését.

Az egyesület olyan szakemberekből, tagokból és pártolókból áll, kiknek nagyon fontos, hogy a térség turizmusa a közeljövőben határozott irányú fejlődésnek induljon. Mindehhez ötleteikkel, munkájukkal, kapcsolatrendszerükkel és lobbi tevékenységükkel kívánnak hozzájárulni.
A Körös-menti TDM már működésének második évében jelentős, több tízmillió forintos támogatást nyert el az Új Széchenyi Tervben a térség turizmusának fejlesztésére. A pályázati forrásból 2013-ban Szarvason, Békésszentandráson és Kondoroson is látványos turisztikai beruházások valósultak meg.

Az egyesület külső szakértők bevonásával hosszú távú marketingstratégiát készített annak érdekében, hogy tartalommal töltse meg és hatékonyan népszerűsítse a térség elfeledett vagy még fel nem fedezett turisztikai vonzerejét.
A szarvasi központú turisztikai szervezet pályázati forrásból vásárolt egy 10+1 személyes elektromos kisbuszt, amely azóta is nagy népszerűségnek örvend a turisták és a szarvasiak körében egyaránt.

Látványos ütemben javult a helyi kerékpáros közlekedés és turizmus is, de a TDM több okos alkalmazásokhoz kapcsolódó tervet is megvalósított. Internet-kapcsolattal ellátott Infópontot telepített Békésszentandráson, valamint kültéri QR táblákat helyezett ki Szarvason, Kondoroson. A QR kódokkal elérhető a multimédiás idegenvezetést kínáló okostelefon-alkalmazás, a Pocket Guide szarvasi túraútvonala is.

Az elmúlt években az idegenforgalomból származó adóbevételek folyamatosan emelkednek, a turizmus egyre több ember számára nyújt megélhetési lehetőséget, miközben az vendéglátásban és idegenforgalomban dolgozók száma is folyamatosan emelkedik.
A Körös-menti TDM megalakulása óta a vendégéjszakák száma meredeken emelkedik: míg 2012-ben a vendégéjszakák száma 35,2 ezer volt, addig 2013-ban ez a szám meghaladta a 79 ezret. 2016-ban szintén több mint 24 százalékkal nőtt a Szarvason és környékén eltöltött vendégéjszakák száma.

A TDM korábban újdonságként indította el a Körös-menti Kedvezménykártyát, amellyel a térségbe látogató turisták különféle kedvezményeket vehetnek igénybe a helyi szolgáltatóknál, de a kártya egyfajta iránytűként is működik: olyan helyekre kalauzolja a régióba érkezőket, amelyeket jobbára csak a helyiek ismernek és használnak.

Körös-menti kedvezménykártyánk ezentúl online is letölthető honlapunkról. Így szeretnénk lehetőséget adni a térségünkbe érkező vendégeknek, hogy már érkezés előtt tájékoztatva legyenek a kedvezményes szolgáltatásokról.
A turisztikai szervezet egyik kiemelt stratégiai célja a térség kerékpáros turizmusának fejlesztése, ennek érdekében az egyesület kerékpárkölcsönző rendszert alakított ki, valamint gyalogos-, és kerékpártúra útvonaljelző térképek, táblák kihelyezésével próbálja segíteni a Körösök Szívét két keréken felfedezők navigációját.
A Körös-menti TDM hosszú távú stratégiai célként tekint a régió kulturális és természeti örökségének széleskörű bemutatására éppúgy, mint a turisztikai menedzsment megfelelő színvonalú.
A Körös-menti TDM számos elismerésben részesült. A TDM Békés megyéből, de a Dél-Alföldről is egyedüliként jutott a Turizmus Trend szaklap által meghirdetett Iránytű 2015 turisztikai kommunikációs verseny döntőjébe, és szerezte meg a negyedik helyet.
A Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett Országos Városmarketing Díjra is pályázott a turisztikai egyesület: a kommunikációs kampány célja Szarvas és környéke természeti, kulturális és gasztronómiai örökségének népszerűsítése, országos szintű megismertetése volt.
A TDM 2014-es tevékenységének és kiváló eredményének elismeréseként a Magyar Turizmus Zrt. oklevelét vehette át. Ugyancsak jelentős eredményként értékeli egyesületünk, hogy az Élő Magyarország elnevezésű pályázaton egy webkamerát és napi 24 órás online közvetítési lehetőséget nyert el. A webkamera segítségével az internetezők bármikor bepillanthatnak Szarvas életébe.

A Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület az eddigi tapasztalatokat felhasználva kívánja megvalósítani és lehetőség szerint a jövőben túlteljesíteni stratégiai céljait: egységesen képviselni a térség turisztikai szolgáltatóit, további pályázati források felkutatásával megteremteni a tervezett fejlesztések pénzügyi hátterét, study tour szervezése kapcsolatépítés és a térség népszerűsítése érdekében, helyi termelők, kis,-és középvállalkozók össszefogásahelyi termékek népszerűsítése, értékesítése irodánkban, szélesebb körben megismertetni a Körösök Szívének számos vonzerejét, szépségét, a természeti adottságok és a városi környezet harmonikus együttélésének hangsúlyozásáva.

Egyesületünk fontos dokumentumai:

Alapszabály 2019.

Belépési nyilatkozat: Pártoló tag

Belépési nyilatkozat: Jogi személy

Belépési nyilatkozat: Természetes személy

Adatvédelmi tájékoztató