Szeretne értesülni az újdonságokról? 

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből eseményeinkről!

[]
1 Step 1
Névyour full name
Lakhelyyour full name
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

korosstourist.hu Tessedik Sámuel Múzeum

Tessedik Sámuel Múzeum

A Tessedik Sámuel Múzeum felújítás alatt áll. 

A felújítás alatt megtekinthető a Tessedik Sámuel Múzeum ideiglenes kiállítása!

2019. augusztus 1-től a Bem utca 26. alatt található múzeumi ideiglenes kiállítás a Szárazmalom felől ( Ady Endre utca 1/1) fogadja a látogatókat.
Nyitva tartás:
Kedd-Péntek 10:00-16:00  
A kiállítás a Szárazmalom belépőjegyével látogatható.
Teljes árú: 500 Ft
Diák, nyugdíjas: 250 Ft
A két teremből álló tárlatban a látogatók megismerhetik a város és környékének több ezer éves múltját egy régészeti és egy néprajzi kiállítás keretén belül. Megtekinthető többek között a híres háromszögfejű idol, a VIII. századból fennmaradt rovásírásos tűtartó, valamint betekintést nyerhetnek az idelátogatók a pásztorok mindennapjaiba és egy XIX-XX. századi konyhába is.

Múzeumpedagógiai foglalkozásaik továbbra is igénybe vehetőek külső helyszíneken.

A tárlat a Tessedik Sámuel Múzeum főépületének megújulási munkálatai alatt látogatható.

Modern kiállítási tematikával, teljesen új belső környezettel várja az érdeklődőket a Szarvasi Tessedik Múzeum. 3 különböző, mégis nagyon érdekes témakör kerül bemutatásra: egyedi régészeti leletek, Tessedik Sámuel életművét bemutató kiállítás, Domán Imre néprajzi tematikájú gyűjteménye, illetve az eredeti Tévémaci, Mirr – Murr, a kandúr és más relikviák is láthatók lesznek azon a játékkiállításon, amelyet Szabó László bábkészítő alkotott meg. A különleges, új régészeti szárnyban lesznek megtalálhatóak a Kárpát – medencében kiemelkedő jelentőségű, egyedi és tudományos szempontból is jelentős tárgyai, például a közel 8000 éves Háromszögfejű agyagszobor (idol) , illetve zsírfarú agyagszobor (idol) valamint a több mint 1000 éves rovásírásos tűtartó, melyen lévő írás jelentését a mai napig nem tudták megfejteni. A kiállítás szakít a klasszikus múzeumi tematikával, mind a berendezés, mind a tartalom tekintetében egy modern megközelítést alkalmaz, a kiállítási rendezőelv: “egy plázaként” definiálja a kínálatot. Gyermekek és felnőttek külön-külön audio guide rendszert használhatnak, sőt modern ajándékbolt várja a látogatókat a múzeumi túrát követően. A Tessedik Sámuel Múzeum előreláthatólag 2020 nyarától megnyitja kapuit a látogatók előtt!

Bővebb információ:
Cím: 5540 Szarvas, Vajda Péter utca 1.
Telefon: 06 66/ 216-608
E-mail: szarvasimuzeum@gmail.com
Web: www.szarazmalom.hu

Hozzászólások

Adatvédelmi tájékoztató