Szeretne értesülni az újdonságokról? 

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből eseményeinkről!

[]
1 Step 1
Névyour full name
Lakhelyyour full name
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

korostourist.hu Túraútvonalak Szarvason és térségében

Túraútvonalak Szarvason és térségében

Kis körtúra az Arborétumban

1 órás séta (1 km-es távon), mely a burkolt sétaúton vezet a bejárattól a mamutfenyő érintésével és a hajókikötő mellett elhaladva visszatér a bejárathoz.
Az útvonal kerekesszékkel is bejárható.


Cím: Szarvasi Arborétum (5540 Szarvas, I. kk.9.)


Nagy körtúra az Arborátumban


2 órás túra, mely a burkolt sétaúton indul a bejárattól a mamutfenyő érintésével az olasz úton. A túrán eljut a Körös melletti úthoz, ahonnan a Történelmi Magyarország Közepére tekinthet. A hajókikötő mellett elhaladva végül visszatér a bejárathoz.

Cím: Szarvasi Arborétum (5540 Szarvas, I. kk.9.)

Óriás körtúra az Arborátumban


3 órás túra (3,8 km-es távon) mely során a burkolt sétaúton elindulva a bejárattól a Mitrovszky – kert érintésével a Parkerdőbe juthat. Útját a kert északi részétől az olasz úton, vagy a Körös melletti úton folytathatja, ahonnan a Történelmi Magyarország Közepére tekinthet. A Bükkösön áthaladva a japán juharok, liliomfák mellett akár érintve a hajókikötőt visszatér a bejárathoz.

Cím: Szarvasi Arborétum (5540 Szarvas, I. kk.9.)

Bolza Mariette sétány az Arborétumban

A sétányon 10 állomáson ismerheti meg Bolza Mariette életútját és a kert természeti értékeit.
 
A sétány az Arborétum főbejáratánál lévő növényáruda melletti szakaszon indul, majd a hajókikötőnél ér véget. A 2500 méteres sétányon 10 tájékoztató táblán követheti nyomon Bolza Mariette életútját, valamint olvashatnak a kert természeti értékeiről. A sétány látogatóink számára szabadon bejárható, mozgáskorlátozottak számára akadálymentesített. 

Cím: Szarvasi Arborétum (5540 Szarvas, I. kk.9.)

Körös-menti túraútvonalak

A Körös-menti túraútvonalakat bejárva megismerheti Szarvas és környéke természeti adottságait, valamint főbb attrakcióit. Túraútvonalaink kerékpárral és gyalog is bejárhatóak.

I. Túraútvonalon végig haladva eljutnak Békésszentandrásig ahol ellátogathatnak a Horthy István Duzzasztóműhöz. Tovább haladva a Szarvasi Arborétumnál is elidőzhetnek. Az útvonal mentén csodálhatják a Hármas-Körös és a Holt-Körös vadregényes környezetét.
A táv 15 km hosszú.

II. Túraútvonalon kívülről is megismerhetik a megújult Tessedik Sámuel Múzeumot. Az útvonal mentén a Holt-Körös partján fekvő Történelmi Magyarország mértani közepét jelölő szélmalom emlékműnél is elidőzhetnek, ahonnan tovább haladva eljutnak a Hármas-Körösig. A túrán végig csodálatos, nyugodt környezet tárul a szemük elé.
A táv 17 km hosszú.

III. Túraútvonalon haladva végig a Holt-Körös kacskaringós útvonalát követhetik. Az útvonal mentén megismerhetik a Szarvasi Vízi Színházat, továbbá a Körösvölgyi Állatparknál is elidőzhetnek.
A táv 13 km hosszú.

IV. Túraútvonalon a Holt-Körös kanyarulatát követve eljutnak a Történelmi Magyarország mértani közepét jelölő szélmalom emlékműhöz, valamint az útvonal a Szarvasi Arborétumot is érinti. Tovább haladva pedig eljuthatnak a megújult Tessedik Sámuel Múzeumhoz ahol elidőzhetnek.
A táv 9 km hosszú.
 
Kérés esetén szívesen küldünk postai úton túratérképet, amely segít a tájékozódásban. 

Elérhetőségeink: 
Cím: Tourinform Iroda Szarvas (5540 Szarvas, Szabadság út 32.)
Telefon: +36-66/311-140
Mobil: +36-70/312-7903

Erzsébet-ligeti Tanösvény

Az Erzsébet-liget Szarvas város kedvelt fásligete. A Tanösvény a Halászcsárdánál indul, ennek parkolójában található az első tájékoztató tábla, melyet további 7 követ. A különleges látnivalókban gazdag sétány ad otthont az úgynevezett Őrködő ciprusoknak is, amelyek a Bolza család jóvoltából kerültek ide. 

Kiindulási pont:
Cím: Halászcsárda Vendéglő és Panzió ( 5540 Szarvas, I. k. 6.) 

Adatvédelmi tájékoztató