Kondorosi Csárda

Elérhetőségek

Kondoros, Hősök utca 23.

kondorosicsarda@gmail.com

06-66-388-910

Tisztelt Látogató!

A helytörténeti kiállítást is magába foglaló, megannyi betyárlegendának helyszínéül szolgáló Kondorosi Csárda 1784 óta fogadja vendégeit!
A nyolc út találkozásánál 1740 körül épült, majd 1784-ben újraépült Kondorosi Csárda falai között bujdosott egykor Rózsa Sándor a nevezetes  betyár és társai. A legenda szerint a Csárda alatt rejtett alagutak, titkos átjárók vezettek ki a szabad ég alá, melyeken elmenekültek az  üldözött betyárok.
Az étterem belső falaira Erkel Ferenc és Petőfi Sándor karcolt feljegyzéseket, verssorokat. A Dél-Alföld leghíresebb csárdájáról szól Arany János: A  betyár című verse csakúgy, mint Erkel Ferenc, Petőfi Sándor vagy éppen Szabolcska Mihály korabeli művei, akik mindannyian  megfordultak a híres étterem falai között.
A kondorosi puszta közepén emelt, egykor magányos épület köré mára egy egész város épült fel. A Csárdával szemben álló mai polgármesteri hivatal  hajdan a Bécsből Kondorosra vezényelt csendőrség székhelye volt, akik nem is igazán a betyárokat figyelték az épületből, hanem a Kondoros környékén  a kiegyezést előkészítő magyar főurakat.
S míg a Csárda egyik ma is álló, füst sosem járta kéménye titkos alagutakba vezetett, másik kéményéből ma is élénk füst gomolyog, konyháján ízek és  gasztronómiai élmények születnek nap mint nap. Mert ma a Kondorosi Csárda a tradicionális magyar konyha legjavát teszi le vendégei  asztalára.

A konyha szakértő csapatát olimpiai ezüstérmes szakácsmester irányítja, a konyha ódon falain belül pedig már a legmodernebb  konyhatechnikai eljárások segítik a Csárda csapatát, hogy művészetté emeljék a főzés tudományát. A Kondorosi Csárda két különterme kiválóan  alkalmas vállalati rendezvények, kisebb lakodalmak, bankettek, ballagások egyedi hangulatú megszervezésére. A legnagyobb terem  befogadóképessége 130 fő.

Tradíció és modern konyhaművészet - ez ma a Kondorosi Csárda alapfilozófiája!
Ám nem csak a gyomrot, hanem a szellemet is táplálja a Dél-Alföld híres étterme. A múzeumi részen bárki elidőzhet, hogy megtekintse a betyárság  gyökereit jelentő korabeli pásztorság mindennapjait bemutató kiállítást.

A Kondorosi Csárda kiválóan alkalmas vállalati rendezvények, lakodalmak, bankettek, ballagások és egyedi hangulatú rendezvények megrendezésére

Több mint egy Csárda! Maga a történelem. Több mint történelem! Legendák szövedéke.

Nyitvatartás:
Hétfőtől - Péntekig 10:00 - 20:00
Szombat 10:00 - 21:00
Vasárnap 10:00 - 20:00

Információ:

Facebook: www.facebook.com/kondorosicsarda
Web: www.kondorosicsarda.hu