Körösvölgyi Állatpark

Elérhetőségek

Szarvas, Anna-liget

korosvolgy@kmnp.hu

+36 30/ 475-1789

A KÁRPÁT-MEDENCE ÁLLATVILÁGA EGY HELYEN
A KÖRÖS-MAROS NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG LEGNAGYOBB BEMUTATÓHELYE

A Körösvölgyi Állatparkban vendégeink testközelből ismerhetik meg a Kárpát-medencében egykor és ma honos állatfajokat. A főépületben kialakított, összesen 7000 literes akváriumban pedig a hazai vizeink halaiban gyönyörködhetnek a látogatók.

Az Anna-liget parkjában egy 2100 méteres sétány mentén madárvolierek, ragadozóházak, lekerített vizes élőhely, mókusház, illetve nagy kifutók adnak otthont a több, mint 50 féle állatfaj, több száz egyede számára.

Az állatpark lakói között védett és nem védett fajokat egyaránt fellelhetünk. Látogatóink olyan rejtett életmódot élő állatokkal találkozhatnak, mint a nyest, az uhu, az uráli bagoly, a nyestkutya vagy az aranysakál. A kialakított vizes élőhelyen több mint 15 féle vízimadár él.

Az Anna-ligetben láthatunk gímszarvast, őzet, dámszarvast, vaddisznót és rókát is, melyek általánosan ismert fajnak számítanak, mégis ritkán kerülnek a természetjárók szeme elé a szabadban. A park legnagyobb attrakcióját az európai bölények jelentik, melyek a Maros és a Sárrét közti terület régmúlt élővilágát idézik, hiszen ma már hazánkban sehol nem élnek vadon. Az állatpark nagy látványossága továbbá a jávorszarvas és a fakókeselyű is.

A gyerekek kedvence az állatsimogató, a Kölyök-zug játszótér. Az interaktív tanösvényelemek a természetismereti játszva tanulás lehetőségét kínálják.

A Körös-Maros Nemzeti Park Természeti Kincsei 2020 júniustól  vadonatúj állandó kiállítás formájában mutatkoznak be az érdeklődőknek.

Kiránduló csoportok számára szakvezetéses túrák, látványetetések, állatismertetők, zoo- és múzeumpedagógiai programok kínálnak gazdag élményeket.

Az aktív turizmus kedvelőinek lehetősége van kerékpár- és kenubérlésre, melynek segítségével, akár szakvezetővel is felkereshetőek a Körös-Maros Nemzeti Park Szarvas környéki természeti látványosságai. Az Anna-ligetet szegélyező Holt-Körösön a Jégmadár vízi tanösvény segíti a holtág múltjának, jellemzőinek és élővilágának megismerését.

Minden korosztályt szeretettel vár a Csáky-kastély varázslatos kertje!

A Körösvölgyi Állatpark nyitva tartása a 2020. évi turisztikai szezonban:

http://www.kmnp.hu/hu/nyitva-tartas-a-korosvolgyi-allatparkban

Jegyárak, szolgáltatások erre a linkre kattintva érhetőek el:

http://www.kmnp.hu/hu/szolgaltatasok-a-korosvolgyi-allatparkban

Virtuális séta – Kukkantsanak be a Körösvölgyi Állatparkba!
Aki még nem látogatott el hozzánk, annak kedvcsinálóként figyelmébe ajánljuk a googlemaps alkalmazást, melynek segítségével 3D-ben tehet egy sétát az állatpark lakói között.

https://goo.gl/4v5kxD

https://goo.gl/XgPZq4

https://goo.gl/2W3SUC

https://goo.gl/znSYVA

https://goo.gl/qDfvQp

https://goo.gl/pbfnR7

https://goo.gl/6yYVYh

https://goo.gl/FR4cgh

https://goo.gl/nXWR3T

https://goo.gl/9WGUXq

Elérhetőség:
Web: 
kmnp.hu
www.facebook.com/korosmaros