Keresés
image

Zsombor portája

Árpi bácsi fiú unokájának, Zsombornak a portáját csakis az igazi falusi szálláshelyet kedvelő vendégeinknek ajánljuk, akik nem riadnak vissza a régi földműves életmódtól. A vendégház Réka portáival átellenben található. A székely kapun kívül megismerheted gémeskútjáról, nádfedeles épületeiről, téglával kirakott verandájáról és csodálatos kéményeiről.

A főépületben
A szállás főépületében a konyhán és a 4 férőhelyes szobán kívül csak egy kamrát találsz. Mi van a kamrában? Képzeld el az otthoni kamrádat földműves ember tárolóedényeivel felszerelve: szakajtóban tojás, kenyér és kalács; szilkékben lekvárok; zsírosbödönben házi zsír; mennyezetről lelógó vékony és vastag kolbászok, fehér és füstölt szalonnák; ha becsukod a szemed, a többit szerintünk már Te is Magad elé képzeled.
A mosdásra lavór szolgál, a vizet kannából öntheted. Amennyiben meleg vizet szeretnél, azt Magadnak kell tűzhelyen előállítanod.
A padlást is érdemes lesz ám felfedezned, azt ugyanis berendeztük a földműves és állattenyésztő emberek által készített használati tárgyakkal. Családi múzeumunkon keresztül megismerheted, milyen eszközöket alkalmaztak disznóvágáskor, halászatkor,
gabona betakarításkor a falun és tanyán élő emberek.

A kis épületben
A porta kis épületében mégis kialakítottunk egy fürdőszobát, hogy családod kényelmesebben is tisztálkodhasson. A fürdőszoba mellett található egy, 4 személy elszállásolására alkalmas szoba, amely igazi gyerekbirodalmat biztosíthat serdülő csemetéid részére, míg Te és párod
az igazak álmát alussza a főépületben. Amennyiben ki szeretnéd próbálni a kemence melegét, akkor a kis épületünket ajánljuk Neked.
A négyszögletes kemence egész éjszaka meleget fog árasztani a szobában, és meglepődve fogod tapasztalni, hogy a reggeli órákban is kellemesen langyos lesz a fala. Ha igényeled, megtanítunk kemencébe tüzet rakni és megpróbálhatod egyedül is befűteni. Arra kérünk,
hogy fogadd meg Árpi bácsi tanácsait, mert a kemence egy „élő” tárgy, ha nem figyelsz rá, a túlfűtése könnyen megrepesztheti sárfalát.

Szeretnél egy igazi, falusi pihenést? Távol a zajtól, tiszta, csöndes környezetben?
Vedd fel velünk a kapcsolatot most!

Réka portái

Cím: Szarvas, Furugy

Árpi bácsi lányunokájának, Rékának a házai egymás mellett találhatók, a két portát egybe nyitottuk és körbekerítettük, biztonságot nyújtva az idelátogató családok aprajai számára is. A portán belül három épületet találsz: egy L alakú és egy tornácos vendégházat, valamint egy tornácos nyári konyhát. A két vendégház 12 fő kényelmes elszállásolását biztosítja egész évben. Mindkettő négy napraforgós besorolású falusi szálláshely. A két portán megtalálhatod a régi földműves emberek használati eszközeit is: az udvaron kerekes kútban lehűtheted a görögdinnyédet; a nyári konyhában sparhelton megfőzheted a család ebédjét, vacsoráját; fakádakban reggelire lángost dagaszthatsz és megsütheted a búbos kemencében; szilvalekvárt főzhetsz rézüstben; és igazi paraszt ágyakban pihenheted ki a vidéki élet napi fáradalmait.

Mindezek mellett nem feledkeztünk meg a mai kor kényelmi szolgáltatásairól sem: az épületekben mosdókat, fürdőszobákat és gázzal működő központi fűtésrendszert alakítottunk ki, ezzel is biztosítva zavartalan pihenésed.Ha szereted a hasad, és szívesen főzöl akár az egész családod számára, akkor a
szabad ég alatti főzéshez bográcsot, tárcsasütőt és szalonnasütő helyet biztosítunk Neked. Hozd el a háziállatodat is!
Ha nem szeretnéd otthon hagyni hűséges négylábú családtagodat sem, akkor bátran hozd
magaddal, ugyanis gondoltunk annak elszállásolására is: a portán belül kennelben
helyezheted el kutyádat. Arra kérünk, hogy hű társadra figyelj, mert gyöngyösökkel,
kacsákkal és tyúkokkal teli külön elkerített baromfiudvar, virágos és veteményes kert
is található a portákon. A virágos kertben az év minden szakában nyílnak virágok.
Ha szereted a tulipánokat, a legényrózsákat, a nőszirmokat, a kövirózsákat, a liliomokat,
a rózsákat, a porcsinokat és a büdöskéket, akkor nem fogsz csalódni kertünkben.
Ha viszont gyümölcsöt szeretnél szedni, akkor főleg eper-, cseresznye-,
vagy szilvaérésre várunk Téged.

Értékeld! Írj véleményt, tölts fel fotót!

Értékelje a helyet

angry
crying
sleeping
smily
cool
Feltöltés

Javasoljuk, hogy értékelésed legalább 140 karakter hosszúságú legyen.

image

image