Keresés
image

Túrák

Vízi, kerékpár-és gyalogtúrák

A magyar vizek birodalma az Alföld eldugott szegletében húzódik. A fővárosból két óra alatt eljuthatsz a Körösök völgyébe, hogy akár kenuval fedezd fel Szarvas és a környék vadregényes vizeit, kerékpárral, vagy gyalogosan a természeti és kultúrtörténeti kincseket, vagy az ártéri erdők mélyét.
Vízből született tájnak is nevezik ezt a vidéket, nem véletlenül. Egy hajdan zabolátlanul vízjárta táj örökségeként ma is lépten-nyomon romantikusan kanyargó holtággal találkozhatsz, a közel 30 km-es vízi út során háborítatlan vadregénybe csöppensz, ahol zöld növényfalak látványos bujasága övezi a tájat.
Szarvason és környékén fürdésre, horgászatra, túrázásra kialakított holtmeder található, ahol garantált és biztonságos a kikapcsolódás.

Síkságon kerékpározni frissítő élmény, a Körösök-völgyében pedig jól kitáblázott a biciklis úthálózat. Az árvízvédelmi töltések is alkalmasak a kerekezésre, száraz időben biztonsággal bejárhatók, magaslataikról csodás kilátás nyílik az ártérre, az ártéri erdőkre, a Körösre és a legelőkre. Szintemelkedésre ne számítsd, de egy forró nyári napon kárpótol a folyópart és az árterek erdeinek árnyéka, vagy a szabadstrandok hűs vize.

Szarvas és környéke közel 30 útvonalat kínál a kerékpár-és gyalogtúrázók számára, A túraútvonalak által bepillantást nyerhetnek a kirándulók a Hármas-Körös vadregényes környezetébe és segítenek megismerni hazánk ötödik legnagyobb állóvizének, a Szarvas-békésszentandrási Holt-Körös természeti értékeit.

A Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület gondoskodott a túraútvonalak pontos kitáblázásáról kihelyezéséről.

Az alábbi linken találhatóak a Körös-Maros Nemzeti Park  tanösvényei:  https://www.kmnp.hu/hu/tanosvenyek,