Keresés
image

Ismerd meg videóból: Mini Magyarország makettpark Videó lejátszása

Mini Magyarország makettpark a Szarvasi Arborétumban

A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason található hazánk egyetlen interaktív makettparkja, a Mini Magyarország.

Az ország legnagyobb arborétumában, a Körösök szívében festői környezetben fekvő Szarvasi Arborétumban a látogatók felfedezhetik és soha nem látott perspektívából ismerhetik meg Magyarország történelmi jelentőségű épületeinek, hajóinak, vonatainak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített másait.

A két hektáron elterülő Mini Magyarország közel száz interaktív makettel várja a látogatókat a legkisebbektől a nyugdíjas korosztályig.

A gombnyomással indítható, mini alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vasútmakettek, a mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók, gombnyomásra megszólaló, hangzó épületek családoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak, nyugdíjaskluboknak egyaránt különleges élményt nyújtanak.

A kisvonatok hazánk leghosszabb szabadtéri vasútmakett pályáján robognak, olyan jeles állomásokat érintve, mint a zombori vagy a kétegyházi vasútállomás.

Az ország legnagyobb arborétumában felépített makettparkban a látogatók olyan építészeti mestermûvek kicsinyített másaival találkozhatnak, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a Kaposvári Csíky Gergely Színház. A park 2015-ben Erdély nevezetességeivel és büszkeségeivel bõvült, így már akár a Dévai várig, vagy  a Kolozsvári Szent Mihály-templomig is elkalandozhatunk, miközben több száz év történelmi hagyománya,

építészete és neves eseményei elevenednek meg a szemünk elõtt. 2016-tól a Felvidék, 2017-től pedig Kárpátalja szépségei, történelmi titkai és építészeti kuriózumai hívják kalandra a látogatókat. A szarvasi Mini Magyarországban töltött országjáró túránk alatt, így már egészen a Pozsonyi várig, a Magyar Szentek Templomáig, vagy akár Huszt váráig is barangolhatunk

A makettpark folyamatosan fejlődik, így a Mini Magyarországba időről időre érdemes visszatérni, hogy felfedezzük az újdonságokat, és újabb területeket barangolhassunk be. Az év minden szakában varázslatos élménypark legtöbb makettje 1:25 léptékű, bár néhány esetben ettől eltérő méretaránnyal találkozhatunk, hiszen fontos szempont volt, hogy a gyerekek számára is befogadható méretű makettek készüljenek, a felnőttek pedig olyan perspektívából láthassák az épületeket, amilyenből korábban soha.

Értékeld! Írj véleményt, tölts fel fotót!

Értékelje a helyet

angry
crying
sleeping
smily
cool
Feltöltés

Javasoljuk, hogy értékelésed legalább 140 karakter hosszúságú legyen.

image

image