Keresés
image

A régi idők hangulatában berendezett tanyaépületben, Vendégeink egy tárlatvezetés során megismerhetik a szalmafonás eszközeit, hagyományos és modern technikáit, valamint számos különleges szalmából készült tárgyat. A kiállítás érdekessége, hogy ezek szinte mindegyike saját alkotás. Így látható, csipkefinomságú szalmalegyező, a magyar koronázási ékszerek méretarányos másai, vagy éppen menyasszonyi fátyoldísz szalmával díszítve.

A tárlat másik részében különleges gyöngy ékszerek kerültek kiállításra, melyek között éppúgy megtalálhatóak a magyar népviselet kiegészítői, mint a mai divatot követő darabok.

A portán egy különleges kertet alakítottunk ki, amelyben több mint ötvenféle gyógy-és fűszernövény kapott helyet. Látogatóinknak egy rövid séta során mesélünk ezek jótékony hatásairól, felhasználásukról.

Ha a hozzánk érkezők a gyomrukat is szeretnék megtölteni, szívesen csillapítjuk éhségüket a kemencénkben sült hagyományos tésztaételekkel. Kínálatunkban szerepel kenyérlángos, szilvalekváros kifli, kapusznyíka (kelt tészta káposztás töltelékkel – hagyományos, szarvasi étek), rétesek, kakaós csiga, túrós lepény… Frissítőül saját készítésű szörpöket, teákat szolgálunk fel.

Ezen programhoz kérjük, minden esetben telefonon jelentkezzen be az érkezés előtt legalább 48 órával! Mivel tésztáinkat kézzel dagasztjuk és kemencében sütjük, hagyományos módon, az előkészületekre viszonylag sok időre van szükségünk. Köszönjük megértésüket! Minimum létszám 8 fő, a menüt és az árakat is telefonon tudjuk egyeztetni.

Mesterségeink kipróbálására is lehetőség van. Körülbelül egy órás foglalkozás keretében az érdeklődők elkészíthetnek egy kisebb szalmatárgyat, vagy gyöngy ékszert, melyet emlékül magukkal vihetnek. Ha egyéb kézműves tevékenység érdekli, keressen minket bátran, lehet, hogy tudunk segíteni. Ha csak megnézné, hogyan készülnek alkotásaink, mesterségbemutatót is szívesen tartunk. Ezen programhoz is kérjük, minden esetben telefonon jelentkezzen be az érkezés előtt legalább 48 órával!

Április 11. és június 15. között, valamint szeptember 1. és október 31. között:

– szombaton és vasárnap 10:00 – 17:00

– Húsvét hétfőn, Pünkösd hétfőn, október 23-án 10:00 – 17:00

Június 15. és augusztus 31. között:

szerdától vasárnapig 10:00 – 18:00

Egyéb időpontokban telefonos bejelentkezés alapján várjuk Vendégeinket!

November 1. és március 15. között zárva tartunk.

Cím: 5540 Szarvas – Ezüstszőlők, III. kker. 350.

Telefonszám: 20/524-1827 – Maczkó Ferencné Veronika

E-mail cím:

szalmaporta@gmail.com

hello@szalmaporta.hu

Belépőjegy: 800 Ft/fő (10 fő felett 600 Ft/fő)

Értékeld! Írj véleményt, tölts fel fotót!

Értékelje a helyet

angry
crying
sleeping
smily
cool
Feltöltés

Javasoljuk, hogy értékelésed legalább 140 karakter hosszúságú legyen.

image

Teljes nyitvatartás
  • Hétfő09:00 - 17:00
  • Kedd09:00 - 17:00
  • Szerda09:00 - 17:00
  • Csütörtök09:00 - 17:00
  • Péntek09:00 - 17:00

imageSikeres üzenetküldés! Köszönjük!

image